Zo doe ik het

 

Omdat Slip of the Mind werkt met ingrediënten vanaf de basis, weet ik wat er in het eten zit en wat de herkomst ervan is. Daar is een zorgvuldige selectie aan vooraf gegaan, met de missie als leidraad. Als de basis goed is, hoeven er echt geen rare additieven gebruikt te worden. Dus investeer ik in mooie producten. En dat proeft u.

Een klein inkijkje in de keuken:

  • Voor lokale ingrediënten heb ik een zwak. De bloem die ik gebruik, komt bijvoorbeeld van de molen “Kijk over de Dijk” in Dordrecht
  • Honing komt uit de Dordtse Biesbosch. Met de aankoop van iets uit de categorie Zoetigheden, ondersteunt u dus de lokale kennis, werkgelegenheid en biodiversiteit (denk aan de bijenvolken die uitgezet worden en gewassen kunnen blijven bestuiven)
  • Kippen die een blij leven hebben gehad, leggen ook blije eieren. Misschien proeft uw mond het verschil niet, maar uw hart vast wel. En dat vind ik belangrijk
  • Vlees en vis staan bij ons desgewenst ook op het menu. Maar we doen niet aan plofkippen, fokschapen of gekke koeien. Het vlees komt bijvoorbeeld van Vleesboerderij Boot, die werken met een gesloten circuit van fokken tot verwerking en verkoop

Voedselallergie of -intolerantie

Als u een allergie of voedselallergie of -intoleratie hebt, kunt u dat bij de bestelling doorgeven. Omdat er gewerkt wordt vanaf de basis, is hier veel in mogelijk. Ook voor vegetariërs en/of veganisten zijn er bij grotere bestellingen alternatieven beschikbaar.

Neem in beide gevallen eerst contact op om de mogelijkheden door te nemen.

HACCP

Uiteraard ziet uw bestelling er niet alleen prachtig uit, ook is deze zo zorgvuldig mogelijk bereid. We werken met een op onze situatie aangepaste hygiënecode. Dit controleproces (afgekort HACCP) wil ervoor zorgen dat het productieproces van alle voedingsmiddelen gepaard gaat met zo weinig mogelijk risico op besmetting.