Zo doe ik het



Omdat Slip of the Mind werkt met ingrediënten vanaf de basis, weet ik wat er in het eten zit en wat de herkomst ervan is. Daar is een zorgvuldige selectie aan vooraf gegaan, met de missie als leidraad. Als de basis goed is, hoeven er echt geen rare additieven gebruikt te worden. Dus investeer ik in mooie producten. En dat proeft u.
Lokaal
Een klein inkijkje in de keuken:
- Voor lokale ingrediënten heb ik een zwak. Uit Stadslandbouwkas ‘De Oude Beer‘ komt bijvoorbeeld een gedeelte van de groente. Gewoon geteeld op het eiland van Dordrecht, hoe tof is dat? Een met de aankoop van een Focaccia of Cupcakes steunt u de Dordtse molen ‘Kyck over den Dyck‘
- Onze Honing komt uit de omgeving, bijvoorbeeld de Dordtse Biesbosch. Met de aankoop van iets uit de categorie Zoetigheden, ondersteunt u dus de lokale kennis, werkgelegenheid en biodiversiteit (denk aan de bijenvolken die uitgezet worden en gewassen kunnen blijven bestuiven)
- Kippen die een blij leven hebben gehad, leggen ook blije eieren. Misschien proeft uw mond het verschil niet, maar uw hart vast wel. En dat vind ik belangrijk
- Vlees en vis staan bij ons desgewenst ook op het menu. Maar we doen niet aan plofkippen, fokschapen of gekke koeien. We betrekken ons vlees bijvoorbeeld van Vleesboerderij Boot, die werken met een gesloten circuit van fokken tot verwerking en verkoop
Less Waste
Een inkijkje in de voorraadkast…
Naast de inkopen ben ik ook bewust bezig met het reduceren van afval. Op mijn site SIStainable kun je meer lezen over mijn weg naar minder afval en bewuster omgaan met alles wat de aarde ons te bieden heeft. In de praktijk betekent dit voor mij onder andere:
- De bestellingen voor Thuisgekookt lever ik in gastronormbakken, die na afloop gereinigd en opnieuw gebruikt kunnen worden
- De cadeaudozen van bijvoorbeeld de SweetBoxes zijn gemaakt van gerecycled karton
- Sappen & Smoothies bied ik aan in gerecyclede glazen flessen. Staat niet alleen mooi op tafel, maar scheelt ook nog eens een onnodig volle glasbak
- En omdat ik veelal vanaf basisingrediënten werk, voorkom ik niet alleen een stapel kapotbewerkt voedsel maar ook een heel leger aan onnodige verpakkingen
Ik ben er echt trots op dat we slechts eenmaal per maand een kleine kliko restafval hoeven aan te bieden!
Voedselallergie of -intolerantie
Als u een allergie of voedselallergie of -intoleratie hebt, kunt u dat bij de bestelling doorgeven. Omdat er gewerkt wordt vanaf de basis, is hier veel in mogelijk. Ook voor vegetariërs en/of veganisten zijn er bij grotere bestellingen alternatieven beschikbaar.
Neem in beide gevallen contact op om de mogelijkheden door te nemen.
HACCP
Uiteraard ziet uw bestelling er niet alleen prachtig uit, ook is deze zo zorgvuldig mogelijk bereid. We werken met een op onze situatie aangepaste hygiënecode. Dit controleproces (afgekort HACCP) wil ervoor zorgen dat het productieproces van alle voedingsmiddelen gepaard gaat met zo weinig mogelijk risico op besmetting.